Kerntrekken

Wat is kerntrekken?
Kerntrekken is een methode om in te breken en komt de laatste tijd helaas steeds vaker voor. Inbrekers maken bij het kerntrekken gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Bij dit gereedschap wordt een gehard stalen schroef gebruikt. Deze schroef wordt in de cilinder gedraaid, daarna wordt de cilinder door middel van een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Omdat deze manier van inbreken steeds vaker voorkomt is het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging dan ook een eis geworden voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor nieuwbouwwoningen en sinds januari 2014 is deze eis ook van kracht voor de bestaande bouw.

Speciaal veiligheidsbeslag beschermt de cilinder
U kunt deze methode van inbraak voorkomen door speciaal veiligheidsbeslag met kentrekbeveiliging te monteren. Het beslag schermt de cilinder af, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is volledig door metaal omsloten. Naast de bescherming van de cilinder beschermt het beslag ook het slot en zorgt het ervoor dat de deur gemakkelijk te bedienen is. Ook voorkomt het beslag dat de cilinder kan worden afgebroken.

Dit beslag is beschikbaar in kruk/kruk, kruk/greep en voor rozetten (zie afbeelding hieronder).

  

Het is ook mogelijk om uw cilinder te beschermen tegen kerntrekken (dit kan al vanaf €37,50). Als u uw cilinder gaat vervangen voor een kerntrek beveiligde cilinder moet u goed op letten op de maat van de cilinder!

Artikel van de politie over kerntrekken (artikel link)© 2021 Ed en Willem BV | Alle rechten voorbehouden
Realisatie website: 3XL Internet